Yurtdışından türkiyeye araç getirmek

Araç Ticareti Nasıl Yapılır?

Yurt dışından araç almak özellikle araç üretimi yapılan ülkelerden alım yapmak, kağıt üzerinde oldukça avantajlı görünmektedir. Çünkü genellikle ekstra ücretler pek bilinmemektedir. Uzman avukatlarımızca hazırlanan bu yazıda yurt dışından araç getirmenin avantajlı ve dezavantajlı tüm yönlerini inceleyeceğiz. Böylece “yurt dışından araç getirsem kullanabilir miyim?”, “yurt dışından araç nasıl getirilir?”, “yurt dışından araç getirmek için neler yapmak lazım?” gibi sorulara cevap bulmaya çalışacağız.

Yurt dışından araba getirmek isteyenlerin izlemesi gereken adımlar şöyledir:

  1. Aracın getirtilebilmesi için öncelikle yabancı bir ülkeden faturalı olarak satın alma işlemi yapılmalı. 
  2. Türkiye’ye getirilen araç, gümrüğe sokulmalı. 
  3. Gümrükten araba almak için ÖTV ve KDV gibi ödemeler yapılmalı. ÖTV, aracın vergisiz fiyatı üzerinden hesaplanır. KDV ise ücret hesaplamalarının tamamı yapıldıktan sonra ödenir ve toplam tutarın %18’idir. 
  4. Ayrıca gümrükleme gibi işlemler nedeniyle aracın tipine ya da ücretine göre çeşitli ithalat ödemeleri yapılması gerekebilir. 
  5. Ödeme işlemlerinden sonra aracın ruhsat ve plakasının çıkarılması gerekir.

Son olarak bir ekleme yapmamız gerekiyor. Birçok Avrupa ülkesi, araç almanız ve birkaç gün içerisinde nakliye yolu ile aracı çıkarmanız durumunda sizden KDV almaz.

Ancak aracı kullanarak ülkeden çıkarmak ya da 1 ay sonra nakliye etmek isterseniz satın alma işlemini yaptığınız ülkenin belirlediği KDV tutarını ödemeniz gerekir.

Türkiye’de de KDV ödeyeceğiniz için toplamda iki kere KDV ödemiş olursunuz. Ayrıca araç kullanıldığı takdirde o ülkede, KDV dışında Türkiye’de bulunan MTV’ye benzer farklı başka vergilerin de ödenmesi gerekir.

Araçlardaki 2024 yılı için KDV ve ÖTV hesaplamalarına ilişkin bahsedilmesi gereken ilk detay ÖTV oranlarının ham değer üzerinden, KDV oranlarının ise ÖTV’nin eklenmiş hali sonrasından belirlenmiş olmasıdır. Yani Özel Tüketim Vergisi araçların vergisiz haline göre hesaplanırken Katma Değer Vergisi “vergisiz değer + Özel Tüketim Vergisi” sonucunda ortaya çıkan değer üzerinden hesaplanır. Katma Değer Vergisi yüzde 20’lik bir orana sahiptir, ÖTV ise silindir hacmi ve fiyata bağlı olarak değişkenlik gösterir.

13 Ağustos 2022 tarihinde yayınlanan Resmi Gazete ile ÖTV oranlarında değişiklik gerçekleşmiştir. Yapılan güncelleme ile 2024 yılında geçerli olacak ÖTV oranları;

  • Motor silindir hacmi 1600 cm³’ü geçmeyen, matrahı 184 bin TL’ye kadar olan araçların ÖTV oranı %45
  • Motor silindir hacmi 1600 cm³’ü geçmeyen, matrahı 184 bin TL ile 220 bin TL arası araçların ÖTV oranı %50
  • Motor silindir hacmi 1600 cm³’ü geçmeyen, matrahı 220 bin TL ile 250 bin TL arası araçların ÖTV oranı %60
  • Motor silindir hacmi 1600 cm³’ü geçmeyen, matrahı 250 bin TL ile 280 bin TL arası araçların ÖTV oranı %70
  • Motor silindir hacmi 1600 cm³’ü geçmeyen, matrahı 280 bin TL üzeri araçların ÖTV oranı %80
  • Motor silindir hacmi 1600 cm³ ile 2000 cm³ arası, matrahı 170 bin TL’ye kadar araçların ÖTV oranı %130
  • Motor silindir hacmi 1600 cm³ ile 2000 cm³ arası, matrahı 170 bin TL üzeri araçların ÖTV oranı %150
  • 2000 cm³ üzeri motor silindir hacmi olan ve matrahında sınır olmayan araçların ÖTV oranı %220 olarak güncellenmiştir.

KDV ise %20 olarak sabit tutulmaktadır.

Bu nedenle aracı kara ya da deniz yolu ile nakliye etmek çok daha avantajlıdır.

Kısacası yurt dışından araba alma şartları, ülke içinde herhangi bir bayiden ya da şahıstan araba almaktan çok farklıdır.

Yurt dışından araç getirme mevzuatında yer alan birçok kalem, ekstra ödeme demektir. Bu nedenle özel olarak bir araca ilgisi olmayanların genellikle tercih etmesi önerilmez.

Halihazırda yurt dışında yaşayan kişilerin, kendilerine ait yabancı plakalı aracı Türkiye’ye getirmesi ise biraz daha farklıdır.

Araç sahibinin herhangi bir vergi ödemesi gerekmediği için çeşitli şartlar bulunur. En önemlisi de aracın geçici olarak getirilmesidir.

Yani kalıcı olarak getirilecekse bazı vergilerin ödenmesi gerekir. Bu nedenle araç, belirli bir süre Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde kalabilir. Diğer şartlar ise şöyle:

  • Son 1 yılın 185 günü yurt dışında olmanız gerekir. Bu süre ikamet belgenize göre belirlenir.
  • Getirilen araç ülkede en fazla 730 gün kullanılabilir. 
  • Araç, sahibi dışında herhangi birisi tarafından kullanılamaz.
  • Türkiye’ye geçici süre ile getirilen araçlar satılamaz, kiralanamaz ya da devredilemez.

Buraya bir noktaya değinmek gerekiyor. 185 gün aralıksız olarak yurt dışında bulunmanız gerekmiyor. Yani parçalı şekilde bir yılda 185 gün yurt dışında bulunmanız da yeterli. 

Bedelsiz İthalat ile Yurt Dışından Araba Almanın Şartları Nelerdir?

Diğer yöntem olarak yabancı plakalı bir aracı gümrük vergisiz olarak satın alıp Türkiye’de tescil ettirmeniz de mümkün.

Genellikle bu yönteme “yabancı plakalı araç alımı” denir. Ancak gerçekte ismi “bedelsiz ithalat” olarak geçer. Şartları ise şunlardır:

  • Türkiye dışında 2 yıl yaşamış ve tekrar ülkeye ikametini taşıyıp yerleşecek kişiler yararlanabilir.
  • Türkiye Cumhuriyeti tarafından yurt dışına bir görevi yerine getirmek için gönderilen kamu çalışanları için 2 yıl şartı aranmaz.
  • Türk vatandaşlığına geçecek ve ikametini kalıcı olarak Türkiye sınırları içerisine taşıyacak kişiler için 2 yıl şartı aranmaz. 
  • Yurt dışında yaşayan bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının vefatı durumunda, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olup Türkiye sınırları içerisinde yaşayan varisleri aracı getirebilir. 
  • Yurt dışında emekli olmuş kişiler araçlarını getirebilirler. 

Bu şartları karşılayan kişiler getirdikleri araçları için gümrükte vergi ödemezler. Ancak araçların ÖTV ve KDV gibi vergileri kullanıcıdan tahsil edilir. 

Yurt dışında geçici süre ile çalışan kişilerin (örneğin inşaat işçileri, otel çalışanları, gemi tayfa veya amirleri ve benzer işler yapanların) çoğunlukla gittikleri ülkelerde oturma izinleri bulunmaz. Bu nedenle de araç getirebilmeleri mümkün olmaz. 

Son olarak aracı, sahibi dışında bir başkası getirebilir. Ancak getirecek kişiye araç sahibi tarafından vekalet verilmesi gerekir.

Ayrıca hem araç sahibinin hem de aracı getirecek kişinin yurt dışında son 1 yıl içerisinde 185 gün geçirmiş olması şartı aranır. 

Yurt dışından nasıl araç getireceğinizi açıkladığımıza göre sıkça sorulan soruları cevaplayabiliriz. 

Hangi Ülkelerden Türkiye’ye Araç Getirilir?

İthalat yöntemi ile sürücüler diledikleri ülkelerden araç getirebilirler. Bedelsiz ithalat yöntemi ile araç getirecek kişiler ise yukarıda belirtilen şartları karşılıyorlarsa ikamet ettikleri ülkeden araç getirebiliyorlar. 

Bu durumda da Avrupa Birliği ve Avrupa Serbest Ticaret Birliği ülkelerinde ikamet eden kişiler için bir istisna söz konusu. AB ve ASTB ülkelerinde ikamet eden kişiler,

AB ve ASTB üyesi farklı bir ülkenin plakasına sahip araçlarını Türkiye’ye bedelsiz ithalatla getirebiliyor. 

Engelli Raporu ile Yurt Dışından Araba Getirme Nasıl Gerçekleşir?

Türkiye Cumhuriyeti, sosyal bir devlet olmanın gereği olarak engellilere birçok hak tanıyor.

Bunlar arasında ÖTV’siz araç alımı da bulunuyor. Türkiye’de bir engelli vatandaş, ÖTV’siz olarak sıfır araç satın alabiliyor. Ayrıca aracı için MTV ödemesi de yapmıyor. 

Araç almaya hak kazanmış bir engelli birey, yurt dışından araç getirmesi durumunda da benzer haklardan yararlanabiliyor. Gümrük Vergisi Kanunu ile engellilerin kullanımına mahsus eşyalar, gümrük vergilerinden muaf tutuluyor. 

Yurt Dışında Çalışanlar Türkiye’ye Araba Getirebilir mi?

Türkiye dışında 2 yıl yaşamış herhangi bir Türk vatandaşı, Türkiye’ye ikametini taşıması durumunda arabasını getirebiliyor. Ancak kamu çalışanları, görevle yurt dışına gönderildiyse bu şart aranmıyor.

Ayrıca yurt dışında emekli olmuş vatandaşlarımız yine araçlarını Türkiye’ye getirebiliyor ve bedelsiz ithalat hakkından yararlanabiliyor. 

Yurt Dışından Alınan Aracı Araç Sahibinden Başkası Getirebilir mi?

Vekalet tanımlanması durumunda başka bir kişi aracı Türkiye’ye getirebiliyor. Ancak hem aracın sahibinin hem aracın hem de vekalet verilen kişinin ikamet ve kayıt bilgilerinin yurt dışında olması gerekiyor. Aksi takdirde kurallara göre aracı sadece kayıtlı sürücü kullanabiliyor.  

Yurt Dışından Araba Getirme Konusunda Ön beyan Nedir?

Yurt dışında ikameti bulunan kişiler araçları ile Türkiye’ye gelecekse e-Devlet üzerinden ön beyanda bulunmalı. Ön beyan ile ülkeye giriş işlemleri hızlanıyor ve bekletilme süreleri önemli ölçüde düşüyor. 

Yurtdışından Araçla Türkiye’ye Giriş Yaparken Sizden Hangi Belgeler İstenir?

 •Taşıtın, Türkiye’ye getiren kişinin yerleşik olduğu ülkede kayıtlı olduğunu gösteren Mülkiyet Belgesi (Ruhsat)
•Taşıtı Türkiye’ye getiren kişiye ait Sürücü Belgesi (Ehliyet)
•Taşıtı Türkiye’ye getiren kişiye ait pasaport veya pasaport yerine geçen kimlik belgesi
•Taşıtı Türkiye’ye getiren kişinin yurt dışında yaşadığını gösteren belge: Gümrük idaresi, bazı durumlarda kişinin yurtdışında yaşadığından emin olmak isteyebilir. Bu durumda, kimlik belgesi veya pasaportun yanı sıra, oturma izninin de gümrük idaresine sunulması gerekir.
•Türkiye’de geçerli olan bir trafik sigorta poliçesi.
•Yurtdışında emekli olmuş kişiler için, emeklilik belgesinin konsolosluk veya elçilik onaylı Türkçe tercümesi.
•Gerekli olduğu hallerde, geçerli bir vekaletname veya kira sözleşmesi,
•Şahıs adına değil, şirket adına kayıtlı olan bir taşıt getirildiği hallerde, taşıtı getiren kişinin şirketin ortağı veya çalışanı olduğunu gösteren belgenin, noterden veya konsolosluktan onaylanmış olan Türkçe tercümesi.

İthalat Nedir, İthalat İşlemleri Nasıl Yapılır? 

İthalat veya dış alım, en basit tarifiyle, eşyanın başka bir ülkeden satın alınması ve ülkeye getirilmesi olarak ifade edilebilir. İthalat gümrük mevzuatında “serbest dolaşıma giriş rejimi” olarak adlandırılan kurallar sistemi çerçevesinde yapılabilir. 

Serbest Dolaşıma Giriş Rejimi Nedir?

Bir eşyanın serbest dolaşıma girmesi için sadece ithalatta alınması gereken vergilerin ödenmesi yeterli değildir; o eşya için geçerli olan ticaret politikası önlemlerinin uygulanması ve eşyanın ithali için öngörülen diğer işlemlerin de tamamlanması gereklidir. 

Yurtdışından Araç Getirerek Kimler İthalat Yapabilir?

Vergi Usul Kanunu hükümleri uyarınca vergi numarası verilen her gerçek ve tüzel kişi ile yürürlükteki mevzuat hükümleri uyarınca hukuki tasarruf yapma yetkisi olan kişi ortaklıkları ithalat işlemlerini yapabilirler.

Vergi numarası olmayan kişiler Hazine ve Maliye Bakanlığı’na bağlı vergi dairelerine başvurarak vergi numarası alabilirler. İthalat yapabilmek için, ithalat yapmaya hak kazandıran nitelikte özel bir izin veya belge alınması gerekli değildir.

Kullanılmış Mal İthal Edilebilir mi?

Türkiye’ye ithal edilecek eşyanın yeni ve kullanılmamış olması esastır. 

Türkiye’ye yapılan ithalata dair kural ve esasların belirlendiği ve Ticaret Bakanlığı tarafından yayımlanan İthalat Rejimi Kararına göre her türlü eski, kullanılmış, yenileştirilmiş, kusurlu (defolu) ve yatık (zamanla dayanıklılığını yitirmiş) eşyanın ülkemize ithal edilebilmesi için Ticaret Bakanlığı İthalat Genel Müdürlüğü’nden izin alınması ve alınan iznin ithalat işlemleri sırasında gümrük idaresine sunulması gereklidir.

İthali İzne Tabi Eşya Nedir?

Bazı eşyaları, Türkiye’ye ithal edebilmek için izin alınması gerekir. Bu tür eşyalar gümrük ve dış ticaret mevzuatında “ithali izne veya uygunluk denetimine tabi eşya” olarak ifade edilir. Hangi eşyanın ithalatının izne veya uygunluk denetimine tabi olduğu, uluslararası anlaşmalar ve dış ticaret politikası çerçevesinde belirlenmektedir. Bu denetimler farklı kurum ve kuruluşlar tarafından yapılır.


İthalata başlarken, eşyanızın Türkiye’ye ithal edilmesi için herhangi bir kurum veya kuruluştan bir izin, lisans, uygunluk belgesi veya yeterlilik belgesi almanızın gerekli olup olmadığına dair Gümrük Tarife İstatistik Pozisyon Numarasını belirledikten sonra, bu eşya ile ilgili olarak güncel bilgiyi edinmek eşya ithali için hayati önem taşımaktadır.

İthalat Vergileri Nedir? İthalat Vergileri Nasıl Hesaplanır?

Gümrük idarelerinde ödenecek olan İthalat vergileri 4458 sayılı Gümrük Kanunun 3- 8/9 belirtilmiştir.

a) “Gümrük vergileri” deyimi, ilgili mevzuat uyarınca eşyaya uygulanan ithalat vergilerinin ya da ihracat vergilerinin tümünü;

b) “Gümrük yükümlülüğü” deyimi, yükümlünün gümrük vergilerini ödemesi zorunluluğunu;

 “İthalat vergileri” deyimi,

a) Eşyanın ithalinde ödenecek gümrük vergisi ile diğer eş etkili vergiler ve mali yükleri,  

b) Tarım politikası veya tarım ürünlerinin işlenmesi sonucu elde edilen bazı ürünlere uygulanan özel düzenlemeler çerçevesinde ithalatta alınacak vergileri ve diğer mali yükleri;

İthalat sırasında ödenecek olan vergilerin türleri, oranları ve tutarları, ithal etmek istediğiniz eşyanın tarife sınıflandırmasının, menşeinin ve kıymetinin gümrük idaresi tarafından yapılacak olan muayene ve tespit edilmesini sonucunda belirlenecektir. 

İthalat sırasında uygulanacak olan gümrük vergisi oranı ve döviz kuru açısından gümrük beyannamesinin tescil edildiği tarih esas alınmaktadır.

İthalattan kaynaklanan gümrük vergilerini ödeme yükümlülüğü, gümrük beyannamesinin tescil edildiği tarihte başlar. Ödenecek olan vergiler, gümrük beyannamenin tescil edildiği tarihte geçerli olan gümrük tarifesi unsurlarına göre hesaplanır. 

İthalatta Korunma Önlemleri (Ticaret Politikası Savunma Araçları-TPSA)

Bir eşyanın benzer veya doğrudan rakip mallar üreten yerli üreticiler üzerinde ciddi zarar veya ciddi zarar tehdidi oluşturacak şekilde artan miktar ve şartlarda ithal edilmesi halinde, bu zarar veya zarar tehdidini ortadan kaldırmak üzere, söz konusu zarar veya zarar tehdidiyle sınırlı ve geçici olmak kaydıyla, uluslararası yükümlülükler ve ülke yararı göz önüne alınarak korunma önlemleri alınmasına ilişkin usul ve esaslar kapsamında korunma önlemleri alınmaktadır.

İthalatta Gerekli Belgeler Nelerdir?

Eşyanın ithalatında gümrük idaresine ibraz edilmesi gereken belgelerin öğrenilebilmesi için eşyanın vergisini öğrenme aşamasında olduğu gibi Gümrük Tarife İstatistik Pozisyonu (GTİP) bilgisine ihtiyaç duyulmaktadır.

İthal eşyasının yurda girişi konusunda yasak, izin, kota, ihtisas gümrüğü uygulaması vb. kısıtlamalar ile tabi olduğu standartlar, garanti belgesi, gözetim belgesi, kontrol belgesi, sağlık sertifikası, analiz raporu, CE belgesi gibi belgelerin gümrük idaresi tarafından talep edilip edilmediğini araştırmak, varsa bu çerçevede ön hazırlık yapılması gerekmektedir. Bu bilgilere ulaşılması için gümrük müşavirinden destek alınabilir.

Şirket kuruluşu için bilgilendirmeye Yabancıların Türkiye’de Şirket Kurması makalemizden ulaşabilirsiniz.

Şirketin kuruluş ve sonrasında gerekli izin ve lisans işlemlerinin tamamlanmasından sonra, Şirket kurarak yurtdışından araç ihracatı-ithalatı yapmanın önünde hiçbir engel yoktur.

Yurtdışından Getirilen Aracın Ticareti Hakkında Genel Bilgiler

İletişim ve ulaşım olanakları geliştikçe ülkelerarası ihracat ve ithalat faaliyetlerine olan ilgi artmaktadır. İhracat ve ithalat yapabilmek için gerekli olan şeylerin en başında ihracatın veya ithalatın yapılacağı şirketin kurulması gelmektedir. Bu şirketlerin kuruluşu düşünüldüğü kadar zorlu değildir. Arzu duyan herkes gereklilikleri yerine getirdiği takdirde ithalat ve ihracat faaliyetlerinde bulunabilir. İhracat ve ithalat faaliyetleri yürütmek isteyen kişiler öncelikle kuracakları şirketin şahıs bireysel şirket mi yoksa sermaye şirketi mi olması gerektiğine karar vermelidirler. Bireysel şirketler iki ana farklı türe ayırılır bunlar şahıs şirketi ve adi şirket olarak adlandırılır. Şahıs şirketi tek kişi tarafından yönetilen ve denetlenen aynı zamanda işletmenin sahibinin de tek kişi olduğu şirket biçimidir. Adi şirket sahibinden ayrı bir varlığı olmayan, en basit şirket biçimidir. Benzer şekilde sermaye şirketleri de limited şirket ve anonim şirket olarak ikiye ayrılır. Limited şirket bir veya daha fazla tüzel ya da gerçek kişi tarafından bir araya gelinerek kurulan şirket türüdür. Anonim şirket kurullarda çoğunluk esası ile yönetilen ve sermaye şirketi olmanın tüm özelliklerini taşıyan şirket biçimidir.

Öncelikle kurulmak istenen şirket türü ve iş yeri adresi belirlenmelidir. Bu adres gerçek bir ofis, sanal bir ofis ya da home-ofis olabilir. Sonrasında vergi dairesine ve ticaret odasına kaydının yapılması gerekmektedir. Daha sonra eğer kurulacak olan şirkette işçi çalıştırmak planlanıyorsa Sosyal Güvenlik Kurumuna kayıt yaptırılmalıdır. Ayrıca kurulacak olan şirket için belediyeden işyeri açma ve işçi çalıştırma ruhsatı alınır. Daha sonra ihracat veya ithalat gerçekleştirebilmek için yapılması gereken son bir işlem vardır. Hem yeni kurulup ithalat ve ihracat faaliyetleri gerçekleştirecek olan hem de eski bir tarihte kurulmuş olup ilk defa ihracat veya ithalat faaliyeti gerçekleştirecek olan şirketler eğer ithalat yapacaklarsa İthalatçılar Birliğine eğer ihracat yapacaklarsa İhracatçılar Birliğine kayıt yaptırmalıdırlar.

Bu noktadan sonra birkaç iş günü içerisinde resmi olarak şirket kurulmuş olacaktır ve ithalat ve ihracat faaliyetlerine başlanabilir.

Dış ticaret yaparken yurtiçi ticari faaliyetlerde kullanılan belgelerden farklı belgeler düzenlemek gerekmektedir. Bu belgeler konşimento belgesi, çeki listesi, ATR.1 sertifikası ve menşei şahadetnameleridir. Bu belgelerin düzenli olarak hazırlanması ve arşivde saklanması gelecekte yaşanabilecek problemlerin çözümünde kullanılabilir.

Neden Biz?

Yurt dışından Türkiye’ye araç getirme ve araç ticareti oldukça karmaşık ve titizlikle yönetilmesi gereken bir süreçtir. Gümrük, ÖTV, KDV gibi çok sayıda vergisel yükümlülüğün yanı sıra ithalat ve ticaret mevzuatına dair düzenlemelerle de uyumlu olmak gereklidir. Bu süreçlerde yapılacak en küçük bir hata, ciddi maliyetlere ve yasal sorunlara yol açabilir. Bu nedenle, uzman bir avukattan destek almak büyük önem taşır. Bir avukat, süreç boyunca size doğru yönlendirmelerde bulunarak, gerekli belgelerin hazırlanmasını sağlar, vergi hesaplamalarını yapar ve olası hukuki engellerin önüne geçer. Ayrıca, ithalat ve ticaret işlemlerinde karşılaşılabilecek uluslararası mevzuat farklılıkları ve Türkiye’deki yasal yükümlülüklerle ilgili sizi bilgilendirir. Bu nedenle, hukuki destek almak hem zaman kazandırır hem de maddi kayıpların önlenmesine yardımcı olur.

Güneş & Güneş Hukuk Bürosu, 25 yılı aşkın deneyimi ile yurt dışından araç getirme süreçlerinde uzman avukat kadrosuyla müvekkillerine kapsamlı bir hukuki hizmet sunmaktadır. Büromuz, her aşamada karşılaşılabilecek hukuki ve ticari risklerin en aza indirilmesi için uzman avukat kadrosu ile danışmanlık yapar, ithalat işlemlerinizin hızlı ve sorunsuz tamamlanmasını sağlar. Hem bireysel hem de ticari ithalat süreçlerinde vergi ve gümrük mevzuatına hakim olan Güneş & Güneş Hukuk Bürosu, müvekkillerinin haklarını güvence altına almak ve karmaşık prosedürlerde yol gösterici olmak adına profesyonel çözümler üretmektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Site Haritası
Bize mesaj gönderin!
Whatsapp
Merhaba, sizden bilgi almak istiyorum.
Güneş & Güneş Hukuk Bürosu Hemen Ara! Güneş & Güneş Law Firm Links Güneş & Güneş Hukuk Bürosu Telegram Güneş & Güneş Hukuk Bürosuna Mail Yazın